Info Diami

info fabrica diami

Fabrica DIAMI – acolo unde tradiția se întâlnește cu modernitatea

Fabrica DIAMI are o tradiție de peste 24 ani în domeniul procesării produselor lactate și îi reunește pe unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.

Echipa DIAMI beneficiază de o experiență bogată în procesarea lactatelor, ceea ce constituie un avantaj major în menținerea calității.

Istoria DIAMI – o tradiție a calității

Istoria fabricii începe în anul 1994. Cantitatea procesată era atunci mult mai mică, dar treptat, la cerințele pietei, fabrica și-a marit capacitatea de producție, ajungând să proceseze peste 1.000.000 litri de lapte lunar.

Construcția fabricii actuale de procesare a fost finalizată la începutul anului 2007, având cele mai performante dotări tehnologice din acel moment. A urmat o extindere în anul 2014 și dublarea capacitații de producție, iar anul 2018 aduce o nouă extindere, mărire de capacitate și gama de produse. Toate aceste învestiții au fost făcute din fonduri proprii dar și accesând programe europene de finanțare.

Rezultatul? Dotările, organizarea și managementul calității și siguranței alimentare se ridică permanent la cele mai înalte standarde europene.

istoria diami
certificari

DIAMI – la înălțimea tuturor standardelor de calitate

Grija pentru îmbunătățirea continuă a calității și siguranței alimentare s-a concretizat de-a lungul anilor în implementarea celor mai înalte certificări din domeniu, iar din anul 2016 obținerea celui mai înalt standard de siguranța alimentară, IFS – International Food Standard.

Diami – o fermă, o fabrică, o garanție a calității

Nu departe de fabrica de lactate, se află ferma proprie de unde provine laptele cel mai bun, care ajunge imediat la fabrică și de unde începe prelucrarea cu cea mai mare grijă.

Un avantaj în asigurarea calității produselor constă în faptul că laptele este prelucrat la scurt timp după ce a fost muls.

Ferma DIAMI a fost modernizată prin mai multe investiții în decursul timpului, atât din resurse proprii, cât și cu sprijinul fondurilor europene (cea mai recentă investiție fiind finalizată în 2012), aducând cea mai modernă tehnică de creștere a animalelor și de mulgere.

Astfel, în acest moment, sunt respectate toate standardele în domeniu, iar tehnologia utilizată este de ultimă generație.

info fabrica diami

Producția de lapte de la DIAMI – lanțul cel mai scurt în ciclul cel mai firesc

Văcuțele noastre sunt crescute în cele mai bune condiții, în stabulație liberă, adică se miscă libere, liniștite. Sala de muls este complet automatizată, ceea ce înseamnă îndeplinirea a două importante exigențe:
– igiena mulsului, ce se traduce într-un lapte curat, de calitate înaltă;
– supravegherea atentă a reproducției, rezultând un control foarte strict al efectivului de animale.

Terenul agricol DIAMI – aici se naște belșugul

Aici se produce necesarul de furaje al fermei zootehnice, hrana văcuțelor, în aceste condiții DIAMI având sub control tot lanțul de producție, de la furaje până la produsele lactate care ies pe poarta fabricii.

terenul